viernes, 26 de octubre de 2012

La Junquera publica los nombres de los clientes de prostitutas multados


La alcadesa de La Jonquera, consideró que publicando el nombre de los puteros multados era la única medida posible para terminar con la prostitución. pero se olvidó que la constitución tiene algunos algunos artículos, que defienden derechos fundamentales, en concreto el Artículo 16,CE. y le ha salido el tiro por la culata porque tiene que indemnizar a uno de los clientes multados, por vulneración a su intimidad y al honor, (otra cosa que es que haya archivos de personas sancionadas privados). Tanto la alcadesa como los regidores que aprobaron esa medida tendrán que pagar de sus bolsillos 6.000 euros.
**********************


http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/jonquera-divulga-clientes-prostitutes-que-paguen-multes-2223010

L'Ajuntament de la Jonquera (Alt Empordà) ha penjat al tauler d'anuncis situat a la façana de l'edifici consistorial una llista amb els noms d'alguns dels clients de prostitutes de carretera que no han pagat les multes imposades per la policia local per “mantenir relacions sexuals retribuïdes a la via pública”.

Façana de l'Ajuntament de la Jonquera, amb el tauler d'anuncis en què apareixen els noms de clients de prostitutes. FERRAN COSCULLUELA
Una prostituta, en una carretera de la Jonquera, l'abril de l'any passat. JOAN CASTRO
A la llista, que és una còpia de l'edicte municipal publicat al 'Butlletí Oficial de la Província de Girona' (BOPG) número 142 del 23 de juliol, hi apareixen els noms de tres homes i de tres dones, tots ells estrangers, que han estat sancionats, la majoria, amb una multa de 300 euros per mantenir relacions sexuals a la via pública, excepte una noia, que ha estat multada amb la mateixa quantitat per “oferir serveis sexuals” a l'espai públic.

Ordenança pionera

A l'edicte municipal s'explica que, com que no ha estat possible entregar les notificacions de les resolucions sancionadores per infracció de l'ordenança de convivència ciutadana, es procedeix a la publicació del nom dels afectats. Això explica que la totalitat dels sancionats que apareixen a la llista siguin estrangers, ja que a aquestes persones no se'ls ha pogut entregar la notificació perquè es desconeix el seu actual domicili.
La Jonquera va ser dels primers ajuntaments de Catalunya a aprovar una ordenança municipal que prohibia la prostitució a la via pública i establia sancions tant per a les professionals del sexe com per als clients. La normativa va ser aprovada el 2009, però un any després de la seva aplicació el mateix consistori va qüestionar la seva efectivitat perquè no aconseguia cobrar la majoria de multes que imposava a les noies i perquè posar en pràctica l'ordenança li ocasionava una gran inversió dels seus recursos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.